Netia - strona główna





Polityka Prywatności

Grupa Kapitałowa Netia (dalej Grupa Netia) składa się z następujących spółek:

Spółki Grupy Netia są współadministratorami Twoich danych osobowych pozyskanych w serwisie netia.pl.

Grupa Netia wyznaczyła wspólny punkt kontaktowy odnośnie przetwarzania Twoich danych osobowych, z którym możesz skontaktować się mailowo na adres iod@netia.pl lub pisemnie na adres Netia S.A., Biuro Bezpieczeństwa Korporacyjnego, ul. Taśmowa 7a, 02-677 Warszawa.

Spółki Grupy Netia uzgodniły, że są wspólnie odpowiedzialne za wykonanie wobec Ciebie obowiązku informacyjnego oraz za umożliwienie wykonywania Ci Twoich praw. O tym jak możesz je wykonać – niżej.

Przetwarzanie danych osobowych

Spółki Grupy Netia przetwarzają Twoje dane osobowe (w tym imię i nazwisko, adresy pocztowe, numery telefonów i adresy e-mail, numer PESEL, seria i numer dowodu osobistego numer NIP, numer REGON, numer kontrahenta) pozyskane w serwisie netia.pl, głównie za pośrednictwem formularzy, w celu:

Podanie danych jest dobrowolne.

Dane pozyskane w celu realizacji Twojej prośby o kontakt będziemy przetwarzać aż do momentu wycofania przez Ciebie zgody na ich przetwarzanie. W każdej chwili przysługuje Ci prawo do wycofania zgody, ale jej wycofanie nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego w czasie, gdy ją posiadaliśmy.

Będziemy przetwarzać Twoje dane pozyskane za pośrednictwem serwisu netia.pl w celach marketingowych tak długo, aż nie wyrazisz wobec takiego przetwarzania sprzeciwu.

Twoje Prawa

Masz prawo dostępu do Twoich danych, ich sprostowania, a także żądania ich usunięcia, ograniczenia przetwarzania, sprzeciwu wobec ich przetwarzania, w tym sprzeciwu wobec przetwarzania w celach marketingowych, a także ich przeniesienia.

Przysługuje Ci prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie jednak cofnięcie zgodny nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, które miało miejsce przed wycofaniem przez Ciebie zgody.

W celu wykonania wyżej wymienionych praw, skontaktuj telefonicznie się z Biurem Obsługi Klienta Netia S.A. telefonicznie pod numer:

lub pisemnie na adres: Netia S.A., skr. poczt. nr. 597, 40-950 Katowice S105.

Zgodę możesz również wycofać w trakcie zamówionej przez Ciebie (np. przez formularz kontaktowy) rozmowy telefonicznej z konsultantem.

W sprawie ochrony swoich danych osobowych możesz skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych (dalej „IOD”) pod adresem email: iod@netia.pl lub pisemnie na adres naszej siedziby Netia S.A., Biuro Bezpieczeństwa Korporacyjnego, ul. Taśmowa 7a, 02-677 Warszawa. U IOD uzyskasz również zasadniczą treść uzgodnień pomiędzy Współadministratorami.

Jeśli masz wątpliwości lub zastrzeżenia odnośnie przetwarzania Twoich danych osobowych przez Grupę Netia, przysługuje Ci prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego.

Odbiorcy danych

Grupa Netia nie udostępnia podmiotom trzecim Twoich danych zebranych za pośrednictwem serwisu netia.pl, o ile nie otrzymamy na to Twojej zgody, za wyjątkiem sprawdzonych przez nas podwykonawców (podmiotów przetwarzających), którym możemy powierzyć Twoje dane w celu zapewnienia obsługi serwisu netia.pl i innym odbiorcom, czyli podmiotom, z którymi współpracujemy łącząc produkty lub usługi, obsługę Klienta, działania marketingowe, sprzedaż usług.

Przekazywanie danych poza EOG

Z uwagi na to, że Grupa Netia korzysta z usług innych dostawców, Twoje dane osobowe mogą być przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy w oparciu o stosowne umowy do krajów, które na podstawie decyzji Komisji Europejskiej zostały uznane za zapewniające adekwatny stopień ochrony danych osobowych do stopnia ochrony obowiązującego na Europejskim Obszarze Gospodarczym lub pod warunkiem zastosowania odpowiednich zabezpieczeń, mogących polegać na skorzystaniu z wiążących reguł korporacyjnych, standardowych klauzul ochrony danych przyjętych przez Komisję Europejską, standardowych klauzul ochrony danych przyjętych przez Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub klauzul umownych dopuszczonych przez Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Bezpieczeństwo

W serwisie netia.pl wdrożyliśmy rozwiązania zapewniające wysoki poziom ochrony Twoich danych, w tym certyfikat SSL oraz system IT serwisu netia.pl spełniający wysokie standardy ochrony danych osobowych.

Pliki Cookies

Podczas przeglądania naszego serwisu, stosownie do udzielonej zgody oraz konfiguracji przeglądarki, na komputerze użytkownika (urządzeniu końcowym) może zostać zapisany przez nas lub firmę współpracującą (naszego podwykonawcę) jeden lub kilka plików cookies. Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami na temat plików cookies oraz sposobu ich wykorzystywania.

Ten serwis podobnie jak większość serwisów internetowych używa technologii „cookies". Cookies są to małe pliki, które są umieszczone na dysku twardym komputera podczas odwiedzania niektórych stron internetowych. Zawierają one informacje na temat komputera i zazwyczaj nie zawierają żadnych danych osobowych. Pliki te nie mogą być wykorzystane do infekowania urządzenia wirusami lub innym złośliwym oprogramowaniem (malware). Każdy indywidualny Cookie składa się z 4 podstawowych części:

W plikach cookies przechowujemy podstawowe, anonimowe informacje o użytkownikach (np. identyfikator) oraz dane służące podniesieniu wygody korzystania z serwisu, potrzebne dla optymalizacji i poprawnego wyświetlania treści zawartych na stronach oraz kampanii reklamowych.

Informacje te służą do:

Stosujemy następujące kategorie plików cookies na naszych stronach:

Użytkownicy naszego serwisu mogą w dowolnej chwili zaprzestać dostarczania tych informacji naszemu serwisowi poprzez wykasowanie plików cookies zapisanych na ich urządzeniach końcowych przez nasz serwis. Aby tego dokonać należy zmienić ustawienia aktualnie używanej przeglądarki internetowej.

Internet Explorer Więcej informacji - Internet ExplorerFirefoxWięcej informacji - FirefoxGoogle ChromeWięcej informacji - Chrome
OperaWięcej informacji - Opera Apple SafariWięcej informacji - Safari


Możliwe jest również skonfigurowanie przeglądarki w sposób, który zablokuje instalację plików cookies dla określonych, wybranych przez użytkownika stron internetowych lub dla wszystkich stron. Ustawienia takie spowodują jednak utratę opisanych powyżej funkcjonalności, które wymagają instalacji plików cookie. Zgodnie z wymogami Prawa Telekomunikacyjnego za potwierdzenie zgody na wykorzystanie plików cookies uznaje się skonfigurowanie przeglądarki pozwalające na instalację plików cookies na komputerze. Informacje na temat zastosowań i zarządzania plikami cookies można znaleźć na stronie (www.wszystkoociasteczkach.pl/).

Grupa Netia zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki Prywatności, w szczególności ze względu na zmianę przepisów prawa, zmianę technologii lub sposobu funkcjonowania serwisu netia.pl. Aktualny tekst Polityki Prywatności zawsze znajduje się w serwisie netia.pl